Mode

BH stor storlek

BH i stor storlek betyder olika för olika människor. Oavsett vad det betyder för dig kan du hitta en snygg bh i stor storlek här: https://www.feminint.se/bh-1

I engelskan använder vi benämningar som plus size eller full cup för att beskriva bh-storlekar som ligger utanför de vanligaste, dvs. core sizes. Plus size i kläder är ofta bara samma plagg uppskalat för att bli större åt alla håll och kanter och det brukar fungera tillräckligt bra. När det gäller en bh i stor storlek innebär det däremot att ryggbandet är längre än core sizes, oftast när det är större än 90 cm runt om. Full cup betyder att kupan är större, används oftast för kupstorlekar större än E.

Att tillverka en bh i stor storlek är en helt annat grej än att sy ihop lite tyg som ser snyggt ut. När du behöver en bh i stor storlek, oavsett om det är pga. ett större ryggband eller en större kupa, så vill du oftast ha ordentligt stöd så att du kan röra dig fritt utan att det blir obekvämt.

Men att en bh i stor storlek ser så mycket tråkigare ut än bh i liten storlek då? Ptja, det där är naturligtvis en smakfråga då vi alla har olika tycke och vad någon anser tråkigt kan en annan anse stilrent. Till viss del stämmer det, men det är ett lite för brett ämne för att kunna ha ett tydligt svar.

En fullkupa ger ofta ett bättre stöd än en låg balconette, men mer täckande bhar räknas ofta som tråkigare. Samtidigt brukar märken som inriktar sig på bhar i stor storlek anpassa sina designer för att faktisk passa sina kunder, så en balconette i en a-kupa kommer att se annorlunda ut än en balconette i j-kupa. Man behöver även ofta använda lite andra material, som bättre klarar av att bära upp den extra tyngden. Även plunge-modeller ser lite olika ut i olika storlekar och ibland blir man riktigt imponerad av hur tillverkare lyckas skapa en bh som ser så liten och nätt ut samtidigt som man ser vilket mastodontjobb den gör som ger rejäl klyfta och framhäver bysten samtidigt som de faktiskt sitter ganska still när man rör på sig.

En annan anledning till att bh stor storlek ser tråkigare ut är: …att du inte ser de som är roligare! Även om det är väldigt, väldigt, vanligt att behöva en bh i stor storlek så är det fortfarande vanligare att använda en liten kupa. Om en affär säljer 5 stycken 70D och och 1 90J per dag, så är det mycket mindre risk att köpa in lite spännande alternativ som kanske fungerar. Om en kund inte gillar det så finns det 4 andra som kanske gör det. Om du köper in någonting i en liten ovanligare storlek så är det mindre chans att det blir sålt och därför måste en affär satsa på säkra kort. Alla behöver förr eller senare en klassisk bas-bh, så att köpa in en vanlig, slät bh utan några direkta detaljer eller utmärkande egenskaper – är en mycket mindre risk än att köpa in den där supersnygga röda spets-bhn med intrikata flertonade broderier på sig.

Pengar är alltid en återkommande faktor. Förutom att butiker behöver sälja sina varor så behöver kunderna ha råd att köpa dem. Om du har en liten storlek är det större sannolikhet att du hittar din storlek på rea och du har många billiga alternativ att välja på. Du har då råd att köpa fler och kan köpa både den klassiskt svarta och den roliga röda. Om du måste betala ungefär dubbelt så mycket för en bh i stor storlek är du kanske tvingad att satsa mer på basvaror och mindre på saker som är fina och som du kanske skulle använda ibland.

En onlinebutik behöver naturligtvis också sälja sina varor, men de har en annan möjlighet att samarbeta med olika lager och har mer vana av att skicka varor och kan därför erbjuda fler varor till ett betydligt större geografiskt område snabbare. En onlinebutik kan då ha ett större sortiment och erbjuda många fler modeller av bhar med stor storlek.

Så om du behöver en bh i stor storlek rekommenderar jag helt klart att du surfar runt på butiken ovan och andra roliga onlinebutiker du kan hitta. På feminint.se vet jag att de har utbildad personal som har koll på produkterna och kan hjälpa dig om du har några frågor. Men om du känner att du inte kan hitta rätt storlek själv med hjälp av internet kan du alltid gå till din lokala butik och be om hjälp att hitta din storlek och stödja dem genom att köpa en bas-bh från ett märke du vet har mycket snygga grejer. Därefter kan du gå online och maila din favoritbutik online om de kan beställa hem den där supersnygga high apex-bhn i säsongens fashionfärg och du vet redan vilken storlek som sannolikt kommer att passa bäst!