Nyheter

Solenergi – producerar elektricitet

Med tekniska framsteg blir en ny solcellspanel allt mer möjlig. Solenergi är den billigaste formen av förnybar energi. Solceller finns i många former och storlekar. En solcell är ett solceller som omvandlar solens energi till elektricitet. Solceller används nu i solpaneler. I en elbil, en solcell panel skulle vara en del av systemet och skulle generera ström som skulle omvandlas till växelström för användning i ditt fordon. Denna omställning är grunden för hur elbilar fungerar.

I en solpanel som omvandlar solenergi till elektricitet behövs vissa solceller. Dessa celler kan antingen vara stora kristallina eller tunnfilm sådana. Den största skillnaden mellan de två typerna är tjockleken på materialet.

Olika typer av solpaneler

Tjockleken på en kristall är den mest grundläggande måttenheten för solceller. Tunnfilmscellsteknik använder kisel, medan kristallina använder amorft kisel. Den amorfa kisel kräver inte samma nivå av omsorg och uppmärksamhet som en kristallin typ. Anledningen till detta är att amorfa kisel är mer flexibel. En annan typ av solcell är photoanode. Denna typ är också känd som anod, eftersom den inte producerar energi. Däremot använder anoden sitt elektronflöde för att generera elektricitet.

Dessa två typer är de mest populära typerna i produktionen idag. De används i stor utsträckning i företag som tillverkar solceller moduler. Det är relativt lätt att hitta ett företag som har ett stort utbud av moduler som alla använder dessa två typer. En tunnfilmsceller består av kristallint kisel som har belagts med en polymer som kallas polyamid. En amorft typ av kiselcell består av amorft kisel som har belagts med polyamid. Båda dessa typer är hållbara nog att pågå i flera år utan försämring.

Fördelarna med en tunnfilmsceller är många. De är billigare än sina kristallina motsvarigheter och den plast som används i tillverkningsprocessen gör dem lättare att installera. Dessutom är tunnfilmstypen mycket mer energieffektiv än den kristallina typen. Eftersom dessa celler är billigare att göra, solcellspanel tillverkningsföretag kommer att producera dem i bulk och sälja dem till kunder till lägre priser. Dessutom kan cellerna anpassas efter behov. Eftersom en kristallin solcell är något dyrare att göra, företag måste hitta andra sätt att tjäna mer pengar på dem. De tillgriper att minska effektiviteten i sina celler så att de fortfarande kan göra en vinst.

Lyckligtvis finns det nu några företag som är specialiserade på att göra kristallina celler. De har en hel rad moduler som nu alla använder dessa nyare och bättre teknik. Deras prissättning är fortfarande högre än de som gjorts av företag som specialiserat sig på användning av polyamid baserade celler.

Detta är en bra sida solcellseffekt.se om förnybar energi.