Nyheter

Tips att komma ihåg när du börjar yoga

Det finns ett antal fördelar med att börja yoga. Det kommer att förbättra din hållning, förbättra din blodcirkulation, minska stress, och även bidra till att stoppa åldrandet. Yoga är verkligen en underbar sak att inkludera i din rutin. Det finns dock några steg du behöver vidta för att se till att du njuter av din yogaupplevelse.

Det första du behöver göra är att förbereda dig för vad du kommer att uppleva medan du kommer att uppleva yoga. Om du aldrig har gjort någon yoga innan, börja med att öva positioner i ca fem minuter. Detta hjälper dig att vänja dig vid att vara på rygg och det kommer också att hjälpa dig att vänja dig vid att göra tillbaka sträckor.

Därefter, se till att du inte vrider nedre delen av ryggen när du sträcker dina muskler. Du bör bara kunna böja nedre delen av ryggen utan att behöva använda nedre delen av ryggen för att vrida. Om du behöver vrida, se till att du håller fötterna direkt under axlarna.

Nästa steg är att ta tid att bestämma vilka typer av poser och stilar av yoga du kommer att njuta mest. Du kan hitta många olika stilar av yoga på nätet. Detta gör att du kan jämföra och kontrastera de olika typer av yoga som du gillar.

Sedan kommer du vill välja en stil av yoga som är rätt för dig. Du behöver inte bestämma om du vill göra traditionell yoga eller energi yoga. Men du vill välja en stil av yoga som passar din livsstil. När du har bestämt vilken typ av yoga som du vill öva, kan du börja med att få en lärare.

Modern yoga idag sker i allmänhet i en studio med en lärare som är certifierad att undervisa. Dessa lärare är ofta kvinnor som är utbildade för att utföra olika poser som en del av sitt yrke.

Varje stil av yoga har ett antal olika stilar av poser kan variera från en stil till en annan. Det finns vissa poser som liknar andra och de kan kallas varianter av varandra. Till exempel finns det flera varianter av fjäril yoga som ser ut som rullar och framåt böjar.

Yoga klasser för nybörjare

Vissa lärare undervisar också specifika poser till nybörjaren. Vissa stilar av yoga kommer att lära samma grundläggande poser och du kan lära dig dem alla medan du tränar yoga. Men om du väljer att välja en lärare som specialiserat sig på en viss stil av yoga, kommer du att lära dig några varianter på detta tema.

Naturligtvis väljer vissa människor att kombinera flera olika yoga stilar tillsammans. Du kan till exempel kombinera löpning, spinn och promenader med några vändningar i ryggen. Detta är den typ av flexibilitet och dynamik som behövs för att bli en bra yoga utövare.

Du måste kunna koppla av och vara lugn innan du kan börja verkligen dra nytta av en bra yoga rutin. Dessutom bör din yoga instruktör hjälpa dig att utveckla en känsla av syfte och motivation för din yoga praktiken. Om du kan hitta din ande eller anledning för att göra yoga, kommer du att vara mycket mer benägna att fortsätta.

Var inte rädd för att be din instruktör eller din vän att hjälpa dig med speciella saker som du tror att du behöver hjälp med. Även om du var rädd för de utmaningar som väntar, kommer din instruktör förmodligen vara villig att hjälpa dig att övervinna dessa farhågor. Det viktigaste är att slappna av, så se till att koppla av innan du ens börjar på din yoga rutin.

Slutligen, se till att du planerar ditt schema runt din yoga praktiken och hur mycket tid du vill spendera på det. Du vill inte sluta göra yoga varje dag och försumma andra delar av ditt liv. Yoga är ett bra sätt att se till att du lever ett balanserat liv och du kommer att bli lyckligare när du spenderar din tid att göra saker som du tycker om istället för saker som du hatar.

För mer träningsinspiration besök denna sajt.