Nyheter

Välja rätt solskyddsmedel för din hudtyp

Solen har orsakat allvarliga hudskador och sjukdomar för människor i flera år. Hudcancer är på uppgång. Solskyddsmedel används för att skydda vår hud från direkt exponering för solens ultravioletta strålar. För att vara säker på att produkten du använder är säker läser du etiketter och söker efter anspråk.

De flesta solskyddsmedel produkter för hud, om de har ett UV-skydd betyg, använda UVA eller ultraviolett A-skydd. Vissa människor väljer att tillämpa solskyddsmedel efter att de är klar simning eller sola för att hålla huden från att bli för röd eller irriterad. Många tillverkare rekommenderar att du använder solskyddsmedel två timmar innan du kommer ut ur huset för att undvika solbränna. UVA-skyddet skyddar huden från skadliga UVB-strålar men när UVB-strålar studsar av din solarium blir ultraviolett ljus osynligt. Det är därför det är bättre att undvika solarier om du vill ta hand om din hud på bästa sätt. Välj ett solskydd som innehåller antingen titandioxid eller zinkoxid. Dessa är några av de bästa och mest effektiva alternativen som finns.

Smörj in regelbundet

Solens strålar kan blekna med tiden, så återapplicera solskyddsmedel regelbundet hjälper till att upprätthålla solens skydd. Om du bär skyddskläder och hattar, applicera på nytt solskyddsmedel så ofta som behövs. Du bör läsa den fullständiga produktinformationen och ta reda på om solskyddsmedel kommer att absorberas av huden eller inte. Kontrollera även solskyddsmedlets SPF-klassificering. SPF-klassificeringar baseras på hur länge solskyddsmedlet kan utsättas för solljus innan det förlorar sin effektivitet. Högre SPF solskyddsmedel kommer att stanna längre än lägre SPF dem.

Solskyddsmedel kommer som lotion, kräm eller spray. Försök att välja en som bäst passar dina behov. Kom ihåg att ju mörkare nyansen av solskyddsmedel, desto mer skydd den erbjuder. Fråga en hudläkare om säkerheten för solskyddsmedel du funderar på att använda. Se till att solskyddsmedel du väljer är säkert för dig och att tillverkaren har åtagit sig att skydda huden. Skydda din hud med ett solskydd som ger dig allt skydd du behöver. Med lite förberedelser kan du njuta av din dag utan att oroa dig för överexponering för solens ultravioletta strålar.

Detta är en bra sida stuntcamp.se om shopping.